uppkopplad En hipsters dilemma. Försvar för långväga mat pdf ebook

uppkopplad En hipsters dilemma. Försvar för långväga mat pdf ebook

En hipsters dilemma. Försvar för långväga mat

  • Siffra: 728114878918216
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.0/5 (Votes: 3262)
  • Paperback : 131 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Närodlat, ekologiskt och småskaligt. Många personer, men framför allt en grupp trendkänsliga konsumenter, tänker sig att närodlad mat kan lösa miljöproblemen och stöpa om dagens matproduktion till något mer hållbart. I boken En hipsters dilemma går ekonomigeografen Pierre Desrochers och policyanalytikern Hiroko Shimizu igenom forskningsläget och når en annan slutsats: det verkar som att storskalig matproduktion är bättre för klimatet, än lokalodlat. Författarna beskriver historien bakom dagens matproduktion och visar pedagogiskt hur konsumenter misstar sig om vilken effekt närodlad mat har på miljön. Författarna visar också vad det är som har gjort att fler människor idag kan äta bättre, mer varierad och nyttigare mat till ett lägre pris än någonsin tidigare i människans historia.

En hipsters dilemma är måsteläsning om du är intresserad av att förstå hur klimat och matproduktion hänger samman och varför du inte ska känna dåligt samvete om du väljer bort närodlat i butiken. Författarna visar att en marknad präglad av frihandel och avskaffade jordbruksstöd skulle: vara mer miljömässigt hållbart, ge lägre matpriser, ge ett större och bättre utbud av mat.

Pierre Desrochers är docent i geografi vid University of Toronto och har författat över 40 vetenskapliga artiklar som rör globalisering, hållbar utveckling och energi och är anknuten till flera institut i både Kanada och USA. Hiroko Shimizu är utbildad policyanalytiker och ekonom från ett av Japans bästa universitet.

"Ett kontraintuitivt men välunderbyggt argument för att lokal självhushållning är det värsta du kan göra för miljön." - Stephen Budiansky, Wall Street Journal

Relaterade böcker