ladda ner online Drömmen om ett bättre liv : människan som handelsvara pdf ebook

ladda ner online Drömmen om ett bättre liv : människan som handelsvara pdf ebook

Drömmen om ett bättre liv : människan som handelsvara

  • Siffra: 942897654372768
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.8/5 (Votes: 2253)
  • Paperback : 178 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Drömmen om ett bättre liv människan som handelsvara skildrar några av de hundratals miljoner människor som arbetar som migrantarbetare långt ifrån sina hemländer för att kunna försörja sina familjer. Ett land som Filippinerna är t.ex. helt beroende av inkomster från arbetskraftsexport. Minst tio miljoner av landets mest välutbildade arbetskraft arbetar i dag runt om i världen som kontraktsarbetare.
Gemensamt för migrantarbetarnas och deras anhörigas berättelser är att det inte är några eländesskildringar. Även om människornas situation ofta är svår, blir det historier om hopp och framtidstro, om att det är möjligt att förändra sina liv mot alla odds.
Boken rymmer en text- och bildberättelse som löper parallellt och kompletterar varandra med nedslag i bl.a. Hongkong, Macau, Indien, Nepal och Filippinerna.
Drömmen om ett bättre liv är den första boken i en planerad serie om tre, denna första bok fokuserar på syd- och sydostasien.

Lennart Johnsson har arbetat i drygt fyrtio år som journalist och författare och redan i sin första bok, Människor som exportvaror (1993), skriver han om migrantarbetare. Fotografen Stefan L. Lindberg arbetar främst med större fotografiska projekt i form av böcker, utställningar och filmer. Han är även lärare i bildjournalistik vid Mittuniversitetet.

Relaterade böcker